Medisch Pedicure

De medisch pedicure is breed opgeleid. Zij kan alle risicovoeten behandelen, deze kunnen onder andere ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en drukverdelingstechnieken. Daarmee vergroot zij de behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek.

De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandeld) arts. De medisch pedicure werkt op doelmatige wijze samen met andere zorgaanbieders. Alleen pedicures met een door de branchevereniging erkend diploma kunnen zich registreren in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP). Een bij het KRP geregistreerde pedicure is verplicht haar accreditatiepunten te behalen d.m.v. bij- en nascholing om kennis en innovatie in het vakgebied bij te houden. Een bij het KRP geregistreerde medisch pedicure waarborgt de kwaliteit!

Goede voetverzorging voorkomt veel ongemakken. Door een bezoek te brengen aan Foot Hair en Bodycare houdt u uw voeten in een uitstekende conditie! Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Pedicure basisbehandeling bestaat uit: Een diagnose / behandelplan opstellen, desinfecteren van de voeten, nagels knippen, eelt verwijderen, eventueel likdoorns/eeltpit of kloven verwijderen, mechanisch afwerken van eelt en het polijsten van de nagels en ter afsluiting een korte voetmassage met een heerlijk crème.

Voetverzorging

Pedicure is voor iedereen geschikt, zowel voor mannen als vrouwen, jong en oud, sporter of geen sporter, iedereen is gebaat bij een goede verzorging van hun voeten. Want voetverzorging is geen overbodige luxe, het is “een absolute noodzaak”‘. Heeft u er wel eens bij stilgestaan dat het hele gewicht op uw voeten neerkomt en dat bij pijnlijke voet(en) je onbewust van houding gaat veranderen wat rug-, nek-, heup- of knieklachten kan veroorzaken? Voetproblemen te behandelen met pedicure:

  • een droge huid met kloven op de hiel
  • een branderig gevoel bij het lopen
  • ingegroeide of kromgegroeide nagels
  • pijnlijke eeltplekken in combinatie met likdoorns
  • kalknagels (mychose).

Medische Pedicure